dinsdag 19 april 2011

Appelkrunchkoek


Koekjes met weinig vet en gezoet met appelstroop.

Wat heb je nodig voor 10 koekjes:
  • 90 gram speltmeel
  • 10 gram havermout
  • 1 thl bakpoeder
  • 2 thl lijnzaad
  • 1 appel geraspt
  • 20 gram geraspte kokos
  • 1 thl koekkruiden (of kaneel en gember)
  • 2 el suikervrije krunchies (te koop in een biologische winkel)
  • 2 el appelstroop
  • 1 el roomboter


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Meng alle ingrediƫnten tot een deeg. Het wordt plakkerig dus wees niet bang voor vieze handen. Vorm koekjes met behulp van een lepel en leg ze op de bakplaat. Druk ze hier een daar een beetje plat, zodat je er een beetje fatsoenlijke vorm in krijgt.

Bak de koekjes af in 12, 13 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.
Doordat er weinig vet in wordt gebruikt, worden de koekjes sneller oud. Vries ze gewoon in en haal eruit wanneer je trek hebt.

Varianten:
  • Gebruik banaan in plaats van appel.
  • Heb je geen suikervrije krunchies in huis? Met stukjes ongebrande noot krijg je hetzelfde effect!