vrijdag 4 maart 2011

Starters

Als je let op je portemonnee en je beperkt bent in je kooktijd dan is het handig om gebruik te maken van starters. Starters zijn die onderdelen van een maaltijd die je vooraf kunt maken en invriezen en op een later tijdstip kunt gebruiken om snel en makkelijk een maaltijd op tafel te zetten. Bijvoorbeeld soepen en sauzen, maar ook quichedeeg of tortilla's. Je investeert wat tijd om uiteindelijk tijd te besparen en om je op weg te helpen met koken.

Veel gemaksproducten koop je uit tijdgebrek: voorgesneden groenten, kant en klaar quichedeeg, pakjes saus. Je hebt niet altijd tijd of zin om uitgebreid te koken als je uit je werk komt. Daar betaal je wel een prijs voor want veel kant en klaar producten zijn duurder en bevatten vaak meer zout dan goed voor je is of toegevoegde rotzooi.

Als je jezelf aanwent om als je kookt, alles in grotere hoeveelheden te maken, dan gaat je dat op een ander moment tijd en geld schelen. Wen jezelf eraan om alles van een etiket te voorzien, zodat je weet wanneer je wat in de vriezer hebt gestopt. Je zou zelfs een briefje op de vriezer kunnen plakken met een opsomming van wat erin zit. Als je dan een weekmenu maakt, pak je 't vriezer-voorraad-briefje erbij en kun je vrij makkelijk plannen wanneer je wat wilt eten met behulp van welke starter.

Achter het tabje Starters ga ik recepten en ideeen plaatsen die hier voor in aanmerking komen.