woensdag 2 maart 2011

Risottoburgers

Van de pastinaakrisotto die ik een paar dagen geleden maakte, bleef wat over maar net te weinig voor een maaltijd. Meer 4 hapjes, van dat werk. Weggooien doen we niet aan dus we maakten daar risottoburgers van.

Wat heb je nodig voor 2 eters :

  • 250 gram restjes van een risottomaaltijd (bijvoorbeeld pastinaakrisotto)
  • 1/2 ei (*)
  • 30 gram geraspte kaas
  • 20 gram (2 el) paneermeel of broodkruim of beschuitkruim (van 2 beschuitjes)
  • 1 el olijfolie


Vorm van de risottorestjes burgers (of een andere vorm als je dat prettig vindt, bijvoorbeeld een kroket, ik vind alleen een burgervorm makkelijker bakken). Ik gebruikte een saus-opschepel om de vorm erin te krijgen:


Rol de vorm voorzichtig door de ei en dan door de kruim.
Laat een half uurtje opstijven in de koelkast.


Verhit een el olijfolie in de koekenpan en bak de burgers in 10 minuten op zacht vuur goudbruin.


Serveersuggestie
  • Serveer met een fris sausje op yoghurtbasis, bijvoorbeeld met yoghurt en dille of met yoghurt en wat pesto. Soepje vooraf, wat sla erbij en je hebt toch weer een complete maaltijd.
  • Als voorafje als je een keer wat uitgebreider gaat koken.

Alternatieven:
Gebruik kikkererwtenmeel of bloem, dan nemen de burgers minder vet op.

(*) waarbij je de andere helft natuurlijk wel voor iets anders gebruikt hè! Ik maakte met het halve ei en nog 2 andere eieren een roerei met ham.