woensdag 30 maart 2011

Raita van bieten

Raita is een frisse yoghurtsaus die heerlijk is bij pittige gerechten. Ik kende het vooral als komkommerraita, met honing, munt, kaneel en knoflook. Een soort Indiase tsatsiki dus. In de groentela schreeuwde een bietje om verwerking en ik verloste het uit zijn lijden. Bietenraita smaakt super! Wij aten er een pistolet met pittige gehaktballetjes en een heleboel sla bij. Volgende keer gaan we dit eten bij hete kip, om de mond te blussen....

Wat heb je nodig voor 4 eters:
  • 1 gare biet, geraspt
  • 200 ml yoghurt
  • 1/2 thl kaneel
  • 2 thl gedroogde munt (of verse)
  • 2 volle thl honing
  • 1 grote teen knoflook, gesnipperd
  • peper en zout

Meng alles in een kom en zet koel weg, minstens een uur, zodat de smaken lekker intens worden.