zaterdag 5 maart 2011

Olijvenkruidenkaas

Morgen vieren we de verjaardag  van Zoon, we kochten wat lekkere spulletjes en bakten wat. Het is altijd weer zoeken naar de balans tussen hoeveel energie er is om zelf te maken, wat we kant en klaar gaan kopen en de inhoud van de portemonnee.

Kaasjes met crackertjes en stokbrood zijn natuurlijk altijd lekker. We kochten 2 lekkere kaasjes en maakten een 3e zelf: olijvenkruidenkaas. Lekker en minder dan een minuut werk.

Wat heb je nodig:
  • 200 gram roomkaas (ik gebruik van het merk Bonn√©, is geloof ik €0,65)
  • 6 el gemarineerde olijven
  • een handje verse gehakte peterselie of bieslook
  • een staafmixer of magimix of een scherp mes en zin om te hakken

Hak de olijven en kruiden fijn en meng ze door de roomkaas. Doe over in een bakje, garneer met iets moois en laat opstijven in de koelkast. Lekker op een stukje stokbrood.

Met dit idee kun je eindeloos afwisselen, afhankelijk van de inhoud van je koelkast:
  • roomkaas met gerookte zalm, kappers en dille
  • roomkaas met blokjes ham en bieslook
  • roomkaas met knoflook en alle verse kruiden die in je tuin staan
  • roomkaas met gegrilde paprika en munt