donderdag 3 maart 2011

Gemarineerde olijven

Niets lekkerder dan knoflookolijven waar je verschrikkelijke dorst van krijgt. Vroeger kochten we die op de markt, bij een kraam van een Griek die allerlei lekkernijen verkocht, voor veel geld. Zelf maken dus want de gemarineerde olijven in supermarkt zijn ook duur en bovendien volgepropt met enge hulpstoffen.

Wat heb je nodig voor een potje:
  • een zakje olijven zonder pit (ik koop gewoon de goedkoopste)
  • 1 thl kruiden (provencaalse, of italiaanse kruiden of tijm, oregano, basilicum)
  • snufje chilipoeder
  • 1 flinke teen knoflook, geraspt
  • olijfolie
  • leeg jampotje met deksel
Olijven in potje doen, samen met de rest, olijfolie erbij gieten totdat de olijven zwemmen. Deksel erop en even schudden. Blijft zeker 2 weken goed.