donderdag 17 maart 2011

Broccoli met knolselderij en kikkererwten - indiaas gekruid

Onderstaand recept is geïnspireerd op de overheerlijke indiase curry's. Maak het pittiger als je van heet houdt!

Ik heb altijd afgekookte kikkererwten op voorraad in de vriezer, in zakjes van 100 gram. Zelf gekookte kikkererwten zijn vele malen lekkerder dan uit blik!

Wat heb je nodig voor 4 eters
  • 200 gram knolselderij blokjes
  • 250 gram broccoli, voorgekookt (2 minuten)
  • 100 gram kikkererwten (gaar)
  • 200 gram tofublokjes (ik gebruikte gemarineerde)
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 flinke teen knoflook, gesnipperd
  • 1 thl komijn
  • 1 th gedroogde koriander (of verse als je in huis hebt)
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de kruiden, de ui en de knoflook toe. Even zacht bakken en dan doe je de knolselderijblokjes in de pan. Maak ze gaar in ongeveer 10 minuten (is afhankelijk van de grootte van de blokjes). Als ze bijna gaar zijn doe je er de voorgekookte broccoli, kikkererwten en tofublokjes bij. Maak af met peper en zout en strooi er eventueel verse koriander over.

Ik deed er ook nog 1,5 tomaat bij omdat deze in de groentela lag te verpieteren.


Wij aten er rijst bij en rode linzenpuree . Dit gerecht kan natuurlijk ook heel goed met kipfilet worden gegeten in plaats van tofu.