maandag 14 maart 2011

Bietensalade met kipfilet en blauwschimmelkaas


Reken 1 biet per persoon. Onderstaande hoeveelheid is voor 4 personen.


Wat heb je nodig:
  • 4 gare bieten in blokjes gesneden (*)
  • 300 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • Een stukje witte kool geraspt (handje)
  • Halve citroen (of sinaasappelsap)
  • 1 friszure appel in blokjes gesneden
  • 50 gram danablue (of een andere pittige kaas, hoeft niet persé met blauwschimmel te zijn), kruimelig gemaakt
  • Handje amandelsnippers (of walnoten, hazelnoten….)

Voor de kipfilet:
  • 1 el olijfolie
  • Peper, zout
  • 1 teen knoflook gesnipperd’
  • 1 thl kaneelpoeder
  • 1 thl munt (gedroogd)

Voor de dressing:
  • Flinke scheut olijfolie
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • ½ thl kaneelpoeder
  • 2 thl munt (gedroogd, als je verse hebt dan wat meer)
  • 1 thl honing
  • 1 thl mosterd
  • Peper, zout

Bereiding dressing:
Alles in een leeg jampotje en schudden maar!

Bereiding salade:
Meng de bietenblokjes met dressing en laat minimaal een half uur staan, zodat de smaken goed erin trekken.
Bak ondertussen de kipfiletblokjes in de olijfolie en de kruiden. Laat ze afkoelen.

Rasp de witte kool en meng met de appelblokjes, knijp er een halve citroen boven uit.

Meng de bieten, kool en kipfilet in een grote schaal en voeg er de kaas aan toe. Breng de salade op smaakt met zout en peper en bestrooi met amandelsnippers.



(*) bieten garen zonder te koken? Verpak ze in het aluminiumfolie en leg ze in het midden van de oven (220 graden), 5 tot 6 kwartier. Prik erin met een prikker om te checken of ze gaar zijn.