woensdag 23 februari 2011

Witte kool uit de oven

3 personen

Wat heb je nodig:
300 gr rundergehakt
300 gr witte kool, heel fijn gesneden
100 gram champignons, gesneden
1 grote ui, fijngesnipperd
1 teen knoflook, fijngesnipperd
1 grote zure appel, in stukjes gesneden
2 el olijfolie
3 thl kerriepoeder
1 thl gemberpoeder
kwart thl korianderpoeder
scheutje room (ca 100 ml)
peper, zout
100 gram geraspte kaas
300 gram rösti (uit de diepvries)

Ook:
Een grote ovenschaal

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereiding:
Verwarm een el olijfolie in een koekenpan en doe hier de kerriepoeder bij. Laat even bruisen en doe er dan de ui en de knoflook bij. Bak op niet te hoog vuur een paar minuten en voeg dan het gehakt toe. Bak het rul en voeg de rest van de kruiden toe en de groenten en de appel toe. Bak ongeveer 5 minuten en doe er een scheutje room bij. Nog even pruttelen en in een ovenschotel overscheppen. Doe er de geraspte kaas overheen en als laatste de rösti. Sprenkel een eetlepel olie over de rösti en laat in het midden van de oven 3 kwartier afbakken, totdat de rösti goudgeel en knapperig is.