woensdag 23 februari 2011

Rettichsoep

(Recept gevonden op smulweb en wat aangepast naar eigen smaak)
Wat heb je nodig:
5 grote aardappelen
600 gram rettich
1 teen knoflook
125 gram gerookte (biologische) spekreepjes
Evt. 1 eetlepel olijfolie
2 uien, grof gehakt
Blokjes kippenbouillon voor ca 1,5 liter soep
2 eetlepels honing
1 eetlepel tijm
Scheutje (soja) room
Peper en zout om af te maken en op te leuken

Maak de aardappelen, rettich en knoflook schoon en snij in blokjes. In een grote pan bak je de blokjes spek uit en doe vervolgens de ui en knoflook erbij. Even bakken op zacht vuur/pit. Aardappelen toevoegen en 5 minuten bakken, dan de rettich met de tijm & honing toevoegen. Omroeren, en na paar minuten de bouillon toevoegen (of water erbij gooien met wat bouillonblokjes). Aan de kook brengen en 20 minuten laten pruttelen. Staafmixer erop, scheutje room en wat op smaak brengen en klaar is de pureesoep. Lekker en voedzaam, als tussendoortje, voorgerecht of hoofdgerecht met wat sla of een tosti erbij. Als je over een vriezer beschikt kun je alles verdelen in porties en heb je een fijne soepvoorraad.