woensdag 23 februari 2011

Gegrilde Pastinaak


Voor een supermakkelijk recept voor geroosterde pastinaak heb je nodig:
Een paar pastinaken (200 gram per eter)
Peper, zout, olijfolie, knoflook
Een paar eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, maar als je dat niet in huis hebt voldoet elke andere kaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op ca 200 graden. Schil de pastinaken (gaat goed met een kaasschaaf), snij in gelijke stukken van ongeveer 5 cm. en leg de pastinaak in een braadslee op een vel bakpapier. Meng een paar eetlepels olijfolie met een grote teen geraspte knoflook en schenk dat over de pastinaak. Laat ongeveer 20 minuten roosteren in de oven, wel af en toe flink husselen en schudden en de pastinaak omdraaien zodat hij lekker om en om geroosterd wordt. Na 20 minuten strooi je er de kaas overheen en laat je het nog ongeveer 10 minuten verder roosteren. Voor het serveren doe je er wat peper en zout over en eventueel wat groenspul dat je in huis hebt (bieslook, peterselie, basilicum, niet alles tegelijk maar of-of).

Dit is heerlijk bij aardappelpuree en een stukje vis of kipfilet of waar je maar trek in hebt.