donderdag 24 februari 2011

Aardappeltaart

Een makkelijk recept om aardappels te verwerken die teveel aan het uitlopen zijn.

Wat heb je nodig voor 4 eters?
  • 700 gram aardappelen
  • 5 eieren
  • scheutje melk of room(1/2 kopje)
  • 100 gram geraspte pittige kaas
  • 1 thl mosterd
  • 1 thl tijm
  • peper, zout
  • knoflook

Verwarm de oven op 200 graden
Schil de aardappelen en snij ze in dunne schijfjes. Even wassen en dan afkoken in 3 minuten. Giet de aardappelen af en doe ze in een ingevette taartvorm.
Klop de eieren met de overige ingrediƫnten. Hou wat kaas achter de hand voor later.
Giet het eiermengsel over de aardappelen, bestrooi met het laatste restje kaas en schuif in het midden van de oven. Bak een half uur.

Snij in punten en serveer met waar je maar trek in hebt. Dit combineert zo'n beetje met van alles.

Opleuken:
  • Gebruik geitenkaas.
  • Doe er stukjes gegrilde paprika door.
  • Voeg wat spekjes of ham of gerookte zalm toe.
  • Doe een thl pesto bij het eiermengsel.